Zondag zijn opnieuw twee verdachten aangehouden na de aanvaring op zaterdagavond tussen twee boten met dodelijke afloop op de Vinkeveense Plassen. Een van de boten was doorgevaren.

De politie wil niet zeggen waar de twee anderen, een man en een vrouw uit Amstelveen, in de loop van zondag zijn aangehouden.

Twee verdachten uit Nieuwkoop die al zondagochtend vroeg werden aangehouden, zijn in vrijheid gesteld. Ze blijven wel verdachten, meldde de politie. Het tweetal werd zondagmorgen vroeg samen met een derde persoon aangehouden. Die zit nog wel vast.

Bij de botsing kwamen twee mannen uit Leusden (42 en 51) om het leven. Twee andere mannen uit Leusden (44 en 47) werden ongedeerd uit het water gehaald.

Beschadigd

De drie werden zondagmorgen vroeg aangehouden in een huis in Vinkeveen. Bij dat huis lag een beschadigde boot aangemeerd, met schade aan de voorkant die overeenkomt met een aanvaring. De politie heeft de hele nacht naar de boot en de verdachten gezocht, omdat een van de twee betrokken boten zou zijn doorgevaren.

De botsing gebeurde rond 22.45 uur zaterdagavond. De politie haalde na de fatale aanvaring "van alles uit de kast" om de doorgevaren boot te vinden. Een politiehelikopter, boten en jetski's werden daarbij ingezet. Het vaartuig werd uiteindelijk aangetroffen bij het huis in Vinkeveen.