De politie heeft twee mannen en een vrouw aangehouden na een aanvaring tussen twee boten met dodelijke afloop op de Vinkeveense Plassen zaterdagavond laat.

De drie worden verdacht van onder meer dood door schuld en het verlaten van de plaats van een ongeluk, aldus een politiewoordvoerster.

Bij de botsing kwamen twee mannen uit Leusden (42 en 51) om het leven. Twee andere mannen uit Leusden (44 en 47) werden ongedeerd uit het water gehaald. De verdachten zijn een 53-jarige vrouw uit de gemeente Nieuwkoop en een 23-jarige man uit die plaats. De derde verdachte is een 49-jarige man uit Oosterbeek.

De drie verdachten zijn zondagochtend vroeg aangehouden in een huis in Vinkeveen. Bij dat huis lag een beschadigde boot aangemeerd, met schade aan de voorkant die overeenkomt met een aanvaring.

De politie heeft de hele nacht naar de boot en de verdachten gezocht, omdat een van de twee betrokken boten zou zijn doorgevaren. Of alle drie de verdachten aan boord waren en wie de boot bestuurde wordt nu onderzocht. De politie zoekt nog naar getuigen van de aanvaring. De drie verdachten hebben geen verwondingen. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau.

De botsing gebeurde rond kwart voor elf zaterdagavond. De politie haalde na de fatale aanvaring ,,van alles uit de kast'' om de doorgevaren boot te vinden. Een politiehelikopter, boten en jetski’s werden daarbij ingezet. Het vaartuig werd uiteindelijk aangetroffen bij het huis in Vinkeveen.