De waarschuwing voor gevaarlijk weer van het KNMI is ingetrokken. Het weerinstituut kondigde zaterdag voor het hele land code geel af en voor het noordwesten zelfs korte tijd code oranje voor extreem weer.

Lokaal gingen regen- en onweersbuien gepaard met hagel en zware windstoten.

In de kop van Noord-Holland en Texel was het noodweer heftig met hagel en hevig onweer. Rond 16.00 uur registreerde het weerinstituut daar zevenhonderd tot achthonderd ontladingen per 10 minuten.

Ook in andere delen van het land kan het flink regenen en onweren. De buien trekken van zuidwest naar noordoost over het land.

Limburg

In Roggel (Limburg) zijn bomen op woningen gevallen. Daken raakten beschadigd en dakpannen kwamen omlaag. Ook auto's raakten beschadigd door de storm.

Volgens de brandweer is er een onbekend aantal meldingen binnengekomen in een strook vanaf Roermond via Neer naar Roggel, allemaal over omgewaaide bomen op huizen en wegen, stormschade en wateroverlast. Alleen al in Roggel vielen tientallen bomen om.

De brandweer kan het werk niet aan en wordt geholpen door boeren met tractoren die bomen en takken van wegen afhalen. Volgens bewoners was er sprake van een tornado, maar de brandweer kon dat niet bevestigen. Niemand raakte gewond.

In Nijmegen heeft de hevige regen ook voor veel overlast gezorgd, meldt Omroep Gelderland. De brandweer kwam in actie voor ondergelopen kelders en water in een parkeergarage. Ook overstroomden rioolputten.

Noord-Holland

Bij een blikseminslag in een woning in het Noord Hollandse Warmenhuizen brak brand uit. Niemand raakte gewond, liet de brandweer weten. 

In een lijn tussen Noord-Holland en Utrecht was om 16.30 uur al twintig millimeter regen gevallen. In Noord-Holland loopt die hoeveelheid nog flink op, meldt Weeronline

Dancefestivals

De grote dancefestivals Solar in Roermond en Dance Valley in Spaarnwoude kwamen ook ongeschonden uit de strijd. De 35 duizend bezoekers van Dance Valley kregen poncho's van de organisatie. De tienduizenden mensen bij Solar konden schuilen in tenten. Het programma werd een kwartiertje stilgelegd.

Bekijk het actuele weerbericht

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload ze bij NUfoto