Twee merries die in een weiland in Bunschoten stonden, zijn in de nacht van woensdag op donderdag mishandeld aan hun achterlijf.

​De politie gaat ervan uit dat dit vrijwel zeker weer het werk is van de paardenmishandelaar die dit jaar al tientallen dieren heeft toegetakeld. 

De dierenpolitie en een landelijk politieteam zijn druk op zoek naar de daders of daders, aldus een woordvoerder vrijdag.

De eigenaresse van de paarden aan de Bisschopsweg in Bunschoten ontdekte de mishandeling donderdagmiddag.

Uit onderzoek is gebleken dat rond 4.30 uur twee mensen over een fietspad richting Bunschoten liepen. De politie zoekt naar deze mensen.

Stanleymes

De politie in Groningen meldde eerder deze week drie gevallen van paardenmishandeling. Ook in Soest is onlangs een dier gesneden. De dierenbeul verminkt de merries meestal aan en in hun geslachtsdelen. Daarvoor gebruikt hij een stanleymes of een stok met een scherpe punt. In het afgelopen jaar zijn op die manier al een kleine 70 paarden toegetakeld, verspreid over het hele land en enkele keren in België en Duitsland.

De groep Geneeskunde van het Paard van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde heeft deze week aangedrongen op een landelijk meldpunt voor de mishandelingen. De stichting Zinloos Geweld tegen Paarden heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de 'gouden tip'.