Vier van de vijf gezochte voetbalvandalen die worden verdacht van het verstoren van de bekerfinale in Rotterdam in april hebben zich inmiddels bij de politie gemeld. De vierde is een 27-jarige man uit Hoofddorp. 

Hij meldde zich donderdagavond. De vijfde hooligan wordt nog gezocht.

Een 19-jarige man uit het Noord-Hollandse Assendelft en twee mannen van 24 jaar uit Heeze (Noord-Brabant) en West-Graftdijk (Noord-Holland) meldden zich donderdagmiddag, nadat de politie die ochtend foto's van de verdachten op internet had gezet.

Maandag zijn al 22 mensen aangehouden voor de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) blijkt uit beeldmateriaal dat ook de vijf van wie de afbeeldingen online waren gezet strafbare feiten hebben gepleegd. Vrijdag stond alleen nog de foto van de laatste gezochte hooligan op de website van de politie.

Verdachten

In totaal hebben de rechercheurs zo'n 40 verdachten in beeld. Van ongeveer 35 is bekend wie het zijn. De andere vijf kende de politie niet. Daarom werd maandag al aangekondigd dat er foto's van hen zouden worden gepubliceerd als ze zich niet uit zichzelf zouden melden.

De wedstrijd in de Rotterdamse Kuip op 20 april moest door de ongeregeldheden langdurig worden stilgelegd.