De politie heeft donderdag foto's van vijf mannen online gezet, die worden verdacht van het verstoren van de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip op 20 april. 

Dat leidde dezelfde dag nog tot de bekendmaking van de identiteit van drie van hen, meldt de politie Rotterdam en omstreken via Twitter.

Afgelopen maandag werden al 22 mensen aangehouden voor de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle.

Tijdens die match werd vanuit het vak met Ajax-fans vuurwerk gegooid en werden in het stadion vernielingen aangericht. Het duel werd hierdoor lange tijd stilgelegd.

Volgens het Openbaar Ministerie, dat het onderzoek leidt, komen de foto's uit al het beschikbare beeldmateriaal. Uit dat materiaal blijkt dat het vijftal strafbare feiten heeft gepleegd.

In totaal hebben de rechercheurs zo'n veertig verdachten in beeld. Van ongeveer 35 is bekend wie het zijn. Maandag werden daarvan 22 man opgepakt. Anderen die niet thuis waren, hebben een brief gekregen dat zij zich moeten melden.

Vrije voeten

Dat deed een van hen dinsdag; hij hoorde van zijn moeder dat hij werd gezocht. Twee eerder opgepakte mensen zijn inmiddels geen verdachte meer. Alle opgepakte mensen zijn inmiddels weer op vrije voeten in afwachting van hun rechtszaak, die in november zal plaatsvinden.

Maandag werd al aangekondigd dat er foto's zouden worden gepubliceerd van nog onbekende verdachten. Daarbij deed de politie een oproep aan de verdachten om zich te melden, en zo publicatie te voorkomen. Dat deed niemand.