Hevige regenbuien hebben zaterdag op verschillende plekken in Overijssel voor overlast gezorgd. Met name in Dedemsvaart, Zwolle, Ommen, Hardenberg en Balkbrug stonden straten blank en liepen kelders vol.

Dat meldt de brandweer.

''In het begin van de middag viel in korte tijd enorm veel regen", aldus een woordvoerder. ''De riolering kon dat niet aan." In elk van de genoemde plaatsen kreeg de brandweer minstens 5 tot 10 meldingen van wateroverlast. Bij de N48 (Raalte-Hoogeveen) staat onder verscheidene viaducten een halve meter water. In Dedemsvaart moest een winkelcentrum worden ontruimd.

Brandweerlieden waren rond 14.30 uur nog druk bezig om water weg te pompen. Om te voorkomen dat rioleringsputten wegdrijven, zijn ook de gemeenten ingeschakeld. Lokaal is 20 tot 30 millimeter regen gevallen, blijkt uit een eerste schatting van het KNMI.

De weerdienst waarschuwde zaterdagmorgen al met 'code geel' voor de provincies Flevoland, Gelderland, Overijssel en Drenthe, omdat het daar kon gaan onweren en stevig regenen. Rond 15.00 uur kwamen daar ook Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht bij. 

Zaterdagavond waarschuwde het KNMI voor onweersbuien in de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. Deze 'code geel' voor gevaarlijk weer werd rond 19.30 uur weer ingetrokken. Nergens in het land hoeft meer gevreesd te worden voor gevaarlijk weer.

Bekijk beelden:

Heeft u foto's van het onweer? Upload ze op NUfoto

Bekijk de actuele weerkaart