KLM hervat zaterdag zijn vluchten op Tel Aviv. Dit liet een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij vrijdag weten.

Voor vrijdag is de retourvlucht Amsterdam-Tel Aviv nog geschrapt vanwege de onduidelijke veiligheidssituatie deze week op en rond de luchthaven van Tel Aviv.

Vanuit de Gazastrook werden raketten op de Israëlische stad afgeschoten en dinsdag ontplofte een projectiel vlakbij het vliegveld. Maar inmiddels is de veiligheidssituatie volgens KLM voldoende verbeterd.

De luchtvaartmaatschappij blijft de situatie ten aanzien van veiligheid wel nauwlettend in de gaten houden, evalueert deze continu en handelt naar bevind van zaken.

Air France

Air France, de Franse partner van KLM, liet weten vanaf vrijdagavond weer op Tel Aviv te vliegen. De veiligheid van passagiers en personeel houdt daarbij de hoogste prioriteit, stelde het luchtvaartbedrijf.

Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) liet donderdag al weten het advies aan Europese luchtvaartmaatschappijen om de Israëlische luchthaven bij Tel Aviv te mijden, te zullen intrekken. De Amerikaanse FAA schrapte eveneens het verbod op vluchten van en naar Tel Aviv door Amerikaanse maatschappijen.

Overzicht: Dit moet u weten over de escalatie tussen Israël en de Palestijnen l Dossier Midden-Oostenconflict