Schiphol krijgt een permanent gedenkteken voor de slachtoffers van rampvlucht MH17. 

Dat liet een woordvoerster van de luchthaven vrijdag weten. Het is nog niet bekend hoe het eruit komt te zien en wanneer het komt. ''We denken er nu zorgvuldig over na hoe we er op gepaste wijze vorm aan kunnen geven.''

Donderdag werd al duidelijk dat wordt gewerkt aan een nationale herdenking. Premier Mark Rutte (VVD) gaf eerder aan dat de invulling daarvan sterk afhankelijk is van de wens van de nabestaanden. 

Buiten bij vertrekhal 3 is sinds de ramp in Oekraïne vorige week een enorme bloemenzee ontstaan ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Mensen leggen bloemen, kaartjes, knuffels en tekeningen neer en laten een boodschap achter in de condoleanceboeken.

Over wat er moet gebeuren met alle bloemen die zijn neergelegd bij de vertrekhal, vanaf waar de passagiers op de fatale vlucht vertrokken, wordt nog nagedacht.

Bij de vliegramp in Oekraïne kwamen vorige week donderdag 298 mensen om het leven, onder wie 194 Nederlanders. De vlucht MH17 van Malaysia Airlines was vanaf Schiphol vertrokken.