De wegen van de families van Kris Kremers en Lisanne Froon, de Nederlandse vrouwen die in Panama om het leven zijn gekomen, scheiden zich. 

De families trokken tijdens de zoektocht naar Kris en Lisanne samen op, maar willen nu 'ieder op hun eigen wijze verder', meldt een woordvoerder donderdag.

"Beide families hebben intensief samengewerkt om Kris en Lisanne te vinden, maar hebben op dit moment ieder hun eigen wensen en behoeften ten aanzien van het verdere vervolgtraject", zo is te lezen in een verklaring. "De families hebben respect voor elkaars beweegredenen."

De gezinsleden van Kris en Lisanne zoeken nog altijd naar antwoorden en meer informatie om te kunnen achterhalen wat er met de twee vrouwen is gebeurd.

De familie Kremers wil, ook mede namens de familie Froon, in de zoektocht een 'actieve en coördinerende rol gaan spelen met behulp van middelen van de Stichting Vind Kris en Lisanne'.

Afscheid

De twee families laten weten dat ze hopen dat de Panamese autoriteiten erin slagen om tijdens de toegezegde zoektocht de komende maand meer lichamelijke resten te vinden zodat ze echt afscheid kunnen nemen van hun dochters.

Verder zijn de families 'zeer geraakt' door alle blijken van medeleven in de afgelopen maanden en door de 'bewogen en verwarmende' herinneringsbijenkomst vorige week in Amersfoort.

De 21-jarige Kris Kremers en de 22-jarige Lisanne Froon volgden een taalcursus in Panama. Ze waren sinds 1 april vermist. Ze vertrokken die dag voor een wandeling in de omgeving van het Panamese plaatsje Boquete. Eind vorige maand werd bekend dat weefsel dat is aangetroffen in de Panamese jungle dna van de vrouwen uit Amersfoort bevat.

Chronologie vermissing Kris en Lisanne