Er zijn op dit moment onvoldoende aanwijzingen dat behalve de vermoedelijke schutter ook twee andere aangehouden verdachten betrokken zijn geweest bij de moord op kickbokser Volkan Düzgün vorig jaar in Veghel. 

De rechtbank in Den Bosch heeft dat woensdag geoordeeld bij het besluit over het voorarrest van de twee mannen. De mannen blijven wel vastzitten vanwege andere beschuldigingen, zoals drugsbezit en witwassen.

De mannen uit Veghel en Vught werden bijna twee weken geleden aangehouden.

Het Openbaar Ministerie denkt dat de man uit Veghel vanwege ruzie over geld de opdracht heeft gegeven voor de moord. De man uit Vught zou hebben bemiddeld tussen hem en de vermeende schutter.

Advocaat Robert van 't Land van de vermeende opdrachtgever noemde de beslissing van de rechter woensdag volkomen terecht. Behalve veel roddels en speculaties zijn er volgens hem geen concrete bewijzen.

Een woordvoerster van het OM laat woensdag desgevraagd weten dat de twee mannen verdacht blijven van betrokkenheid bij de moord op de kickbokser.

Volkan Düzgün werd een jaar geleden doodgeschoten in zijn auto op de oprit bij zijn huis in Veghel. De verdachte schutter Pat R. (21) uit Vught zit inmiddels bijna tien maanden vast.