De politie heeft meteen ingegrepen toen ze zaterdag te horen kreeg dat bij een anti-Israëldemonstratie hakenkruizen te zien waren. 

Dat heeft Esther Voet, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), woensdag te horen gekregen. Het CIDI sprak woensdag met de gemeente Den Haag over de demonstratie.

Joodse organisaties vonden dat de hakenkruizen te lang te zien waren bij de demonstratie. Ze doken volgens het CIDI al om 14.45 uur op.

De politie zegt echter pas even voor 16.00 uur melding te hebben ontvangen en heeft toen de borden meteen naar beneden gehaald, zo lichtte Voet na het overleg toe.

Het Openbaar Ministerie gaat onderzoeken of sprake was van strafbare uitingen. Het CIDI heeft aangifte gedaan tegen de demonstranten die de borden omhooghielden. Voet laat weten dat 'het OM en de politie onze aangiftes serieus nemen en met prioriteit behandelen'.

De politie en de gemeente laten weten niets kwijt te willen over het gesprek. De demonstratie van zaterdag was een protest tegen de Israëlische aanvallen op de Gazastrook. 

Overzicht: Dit moet u weten over de jongste escalatie tussen Israël en de Palestijnen