Sytze van der V. vindt de bescherming van zijn flat in Amersfoort een 'lachertje'. 

"Het mag duidelijk zijn dat de beveiliging van zowel de oudjes hier als van mij helemaal niets voorstelt", schrijft de veroordeelde pedofiel op zijn weblog.

Vorige maand werd bekend dat hij boven een kinderopvang woont, tot onvrede van de gemeente en van een groep buurtbewoners.

"De beveiliging is hier teruggebracht tot twee veldwachters", schrijft Van der V. "Naast hen een laptop waarop ze soms (als ie werkt tenminste) kunnen zien of er iemand voor mijn deur staat", gaat hij verder. De 'veldwachters' bekommeren zich volgens Van der V. niet over zijn bezoekers. Hij wilde zondag verder niets zeggen over zijn onvrede.

Politie

De politie laat weten niet in te willen gaan op eventuele beveiligingsmaatregelen die zijn getroffen rond de flat van Van der V. Honderden buurtbewoners gingen aan het begin van de maand de straat op om te protesteren tegen de komst van Van der V. naar de stad.

De gemeente Amersfoort wil dat hij een andere woning zoekt 'met het oog op zijn eigen veiligheid, gezien de spanningen in de wijk'. Van der V. schreef eerder op zijn blog 'prettig en legaal' te wonen.