Voor het ontvoeren en verkrachten van twee meisjes van vier en zes jaar oud moet een 40-jarige man uit Westerlee negen jaar de cel in.

De Groningse rechtbank veroordeelde de pedoseksueel donderdag. Het Openbaar Ministerie had tien jaar cel geëist.

De man trok in oktober in Delfzijl een 4-jarige kleuter die aan het spelen was zijn auto in. Het kind werd een uur later in Appingedam achtergelaten. Een wandelaar trof het verwarde meisje aan, dat bleek te zijn verkracht.

Onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) wees uit dat het dna-materiaal op de onderbroek van het slachtoffer overeen kwam met dna-materiaal uit een verkrachtingszaak in 2011. Toen werd een 6-jarig meisje huilend aangetroffen op het trottoir in Stadskanaal.

Stilzwijgen

De rechtbank noemde de ontvoering en verkrachting van de zeer jonge slachtoffertjes zeer ernstig. Ook tilde de rechtbank er zwaar aan dat de man niet mee heeft willen werken aan onderzoeken in het Pieter Baan Centrum. Bovendien heeft de Groninger zich al die tijd gehuld in stilzwijgen.

De man heeft zich ook schuldig gemaakt aan grooming. Hij probeerde in 2011 een 13-jarig meisje via internet te verleiden ontuchtige handelingen te plegen. Dit verijdelde de vader van het slachtoffer, die webcambeelden van de man overdroeg aan de politie.