Het Openbaar Ministerie denkt dat ruzie over geld het motief is geweest voor de moord op de Veghelse kickbokser Volkan Düzgün. Advocaten van twee verdachten hebben dat dinsdag verteld.

Düzgün werd een jaar geleden doodgeschoten in zijn auto op de oprit bij zijn huis in Veghel. In september werd de vermoedelijke schutter Pat R. (21) uit Vught opgepakt.

Een 43-jarige man uit Veghel wordt beschouwd als de opdrachtgever, vertelde zijn advocaat Robert van 't Land dinsdag. Het gaat om een goede vriend van de kickbokser, zegt de raadsman. Er wordt gesuggereerd dat de ruzie over geld te maken heeft met drugshandel.

Een familielid van de vermeende schutter, een 32-jarig lid van motorclub Satudarah uit Vught, zou hebben bemiddeld.

De opdrachtgever en bemiddelaar werden vrijdag aangehouden en zitten sindsdien vast. Bij hen werden drugs (xtc en hennep) en grotere geldbedragen gevonden.

Eén scenario

Advocaat Robert van 't Land vertelde dinsdag dat er heel veel verhalen rondgaan en dat er één scenario is uitgepikt. ''Het roddelcircuit draait overuren. De politie probeert iets te forceren. Concrete bewijzen heb ik nog niet gezien'', reageerde hij.

Kickbokser Düzgün was in 2012 betrokken bij de vechtpartij op het kickboksgala in Zijtaart, die uitmondde in een fatale schietpartij. Het geweld was het resultaat van een sluimerend conflict tussen twee families in Veghel. Er is tot dusver geen bewijs dat er een verband is tussen het geweld op het kickboksgala en de liquidatie.