De burgemeester van Amersfoort, de politie en het Openbaar Ministerie willen wel praten met de veroordeelde pedoseksueel Sytze van der V. over een duurzame oplossing voor zijn woonsituatie. 

Dat lieten de partijen zondag weten.

Volgens de partijen zijn de gesprekken over een tijdelijke woonoplossing op niets uitgelopen, maar zijn zij wel bereid te praten over een duurzame oplossing voor de man om wie in Amersfoort onlangs ophef ontstond.

Van der V. kwam onlangs in Amersfoort wonen en vond die plek zelf. Burgemeester Lucas Bolsius informeerde op 21 juni de buurtbewoners van Van der V.. Hij vindt de plek, in de buurt van een kinderdagverblijf, niet geschikt en vindt dat Van der V. er weg moet.

''In de ogen van de driehoek was en is zijn woonlocatie niet geschikt’’, stellen de partijen zondag. Maar ''er is de bereidheid te blijven zoeken naar een oplossing voor de ontstane situatie’’.

Van der V. beschuldigt de partijen van liegen. ''Ja, ja, het ging dus om een tijdelijke oplossing.’’ In een bericht over zijn woonsituatie van het Openbaar Ministerie aan hem ''wordt nadrukkelijk gesproken over een duurzame oplossing’’, stelt Van der V. op zijn weblog.