Het Openbaar Ministerie (OM) stopt de gesprekken met Sytze van der V. over zijn woonsituatie. Het OM ziet geen heil meer in gesprekken met de veroordeelde pedoseksueel, om wie in Amersfoort onlangs ophef ontstond. 

Volgens het OM kan er geen oplossing worden gevonden omdat Van der V. constant voorwaarden aan wil passen of uit wil breiden. Het OM heeft dat aan Van der V. laten weten, zo heeft Van der V.’s advocaat zaterdag gemeld.

Van der V. kwam onlangs in Amersfoort wonen en vond die plek zelf. Maar burgemeester Lucas Bolsius onthulde zijn verblijfplaats omdat hij de plek, in de buurt van een kinderdagverblijf, niet geschikt vindt.

Hij vindt dat Van der V. weg moet. Eerder zei Bolsius ook al dat Van der V. onmogelijke eisen stelt en hij grote sommen geld wilde. ''Bij chantage trek ik een harde grens'', zei Bolsius toen al.

Van der V. zelf gelooft niet in een oplossing. Ook op andere plekken in Amersfoort zal weerstand ontstaan, verwacht hij.

Amersfoort

Van der V. heeft de NOS laten weten dat hij nu definitief op zijn huidige adres in Amersfoort blijft. Volgens de NOS ontkent hij dat hij heeft onderhandeld met de gemeente over een nieuwe woning.

''Ze hebben me alleen vier straatnamen gegeven waar ik uit kon kiezen" , citeert de NOS Van der V., die een schadevergoeding eist voor geleden immateriële schade.

Volgens de NOS zegt Van der V. een rechtszaak te beginnen tegen de gemeente Amersfoort wegens schending van zijn privacy en het vrijgeven van zijn huidige adres.