Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch heeft een van de coffeeshops van keten The Grass Company gesloten.

Bij een inval van de politie vrijdag werd in de coffeeshop aan het Emmaplein in Den Bosch een te grote voorraad softdrugs gevonden, zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie zaterdag.

Hoeveel er precies werd gevonden, is nog niet bekend. De eindresultaten van het onderzoek laten nog steeds op zich wachten, aldus de woordvoerster. De maximale verkoopvoorraad van een coffeeshop is vijfhonderd gram.

Een politiemacht viel vrijdag binnen bij vier coffeeshops van The Grass Company in Tilburg en Den Bosch, het kantoor in Tilburg en bijvoorbeeld ook het huis van de directeur.

Het bedrijf wordt in verband gebracht met georganiseerde criminaliteit. Een onbekend aantal betrokkenen wordt verdacht van witwassen, hennephandel, valsheid in geschrifte, corruptie en belastingfraude. Bij de inval is niemand aangehouden.

De overige drie coffeeshops van The Grass Company blijven voorlopig ook dicht, zei een woordvoerder van het bedrijf. ''De politie heeft alles meegenomen, ook de kassa’s. We kunnen niet eens open en dat gaat zeker nog een aantal dagen duren’’, zei hij