De A73 bij Boxmeer is vrijdagavond enige tijd afgesloten geweest in de richting Nijmegen tussen Vierlingsbeek en Boxmeer. Aanleiding was een brandende vrachtwagen met bussen deodorant.

Halverwege de avond was de brand geblust. Achter het ongeluk was op dat moment een file ontstaan, die opliep tot ongeveer 7 kilometer.

Rond 20.30 uur opende Rijkswaterstaat een paar rijstroken, zodat de file kon oplossen. Dat zal ongeveer een uur duren. Daarna gaat de snelweg weer dicht voor reparatie. Rond middernacht moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Verkeer kan omrijden door bij knooppunt Zaarderheiken bij Venlo de A67 op te rijden. Dan kan via Eindhoven en Den Bosch, over de A2 en de A50, alsnog richting Nijmegen worden gereden.

Ongeval A15

Ook op de A15 (Europoort-Rotterdam) ondervond het verkeer hinder aan het begin van de avond. Bij een ongeval was een laadklep op het wegdek gekomen. Zo'n vijf tot zes auto's en een busje botsten op elkaar.

Bij Hoogvliet was de snelweg hierdoor anderhalf uur afgesloten. Dit leidde tot een file van 10 kilometer in de richting Rotterdam. Rond 18.00 uur werd de weg weer vrijgegeven.