De A4 van Den Haag naar Amsterdam is voor een deel afgesloten na een ongeluk. Omdat de vrachtwagen die betrokken is bij het ongeluk op het spoor terecht was gekomen, is ook het treinverkeer rond Schiphol gestremd.

Tussen knooppunt Badhoevedorp en Sloten wordt verkeer geweerd. De ANWB adviseert automobilisten om te rijden via Amstelveen over de A9 en dan de A2.

Tussen Schiphol en Lelylaan en Schiphol en Amsterdam Zuid rijden er minder treinen als gevolg van de vrachtwagen op het spoor. Rond 12.30 uur waren twee van de vier sporen weer vrijgegeven.

Bij het ongeluk op de A4 waren twee vrachtwagens en een personenauto betrokken. Een van de vrachtwagens moest volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) uitwijken en belandde via de vangrail op het spoor. De chauffeur raakte niet gewond.

Klap

De vrachtwagen was om 12.45 uur van het spoor gehaald door hijskranen. De bovenleiding moest daarvoor even wijken, maar is verder niet beschadigd getaakt.

"Het spoor zelf heeft wel een klap gehad", aldus een woordvoerder van Prorail. "Nu de vrachtwagen is weggehaald, komt er een werktrein om het spoor weer te herstellen. De vraag is in hoeverre het spoor onder de vrachtwagen beschadigd is."

Prorail verwacht tot zeker 16.00 uur nodig te hebben om het spoor weer operationeel te krijgen. 

Spitsstrook

Op de A4 bij Badhoevendorp is in noordelijke richting veel hinder door het ongeluk. Rond 10.30 was alleen de spitsstrook beschikbaar om takelwagens toegang te geven tot de plaats van het ongeval. Op dat tijdstip was er sprake van zeven kilometer file tussen knooppunt De Hoek en Sloten.

Bekijk beelden van het ongeluk:

Bekijk de actuele verkeerssituatie

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload deze dan via NUfoto.