Vanaf eind dit jaar rijden de Beneluxtreinen weer helemaal van Amsterdam naar Brussel. Overstappen is dan niet langer nodig.

Dat blijkt uit de nieuwe dienstregeling die ingaat op 14 december en die donderdag door de Belgische spoorwegen NMBS werd gepresenteerd.

Toen de Beneluxtrein na het debacle met de Fyra opnieuw ingevoerd werd, reed deze niet langer van hoofdstad naar hoofdstad maar van Den Haag naar Brussel.

Momenteel rijdt de Beneluxtrein (IC) twaalf keer tussen Brussel en Den Haag. Met de nieuwe dienstregeling komen daar vier ritten bij.

De trein zal bovendien ook gaan stoppen op Brussels Airport. De twaalf Thalystreinen tussen beide hoofdsteden blijven rijden, en ook de zestien stoptreinen tussen Antwerpen en Roosendaal.

Extra Thalysritten

Eind 2015 komen er per dag nog twee extra Thalysritten bij. Een jaar later gaat er tweemaal daags een Eurostar rijden tussen Londen en Amsterdam, die ook in Antwerpen en Brussel stopt.

Voor inwoners van Dordrecht en Roosendaal heeft de NMBS minder goed nieuws. De Beneluxtrein zal vanaf eind 2016 via de hogesnelheidslijn van Rotterdam naar Breda en vervolgens richting Antwerpen rijden en de stations in hun woonplaats mijden.