De Panamese hoofdofficier Betzaida Pitty is woensdag naar Nederland gereisd om informatie uit te wisselen over de in Panama overleden Kris Kremers en Lisanne Froon.

Een Nederlandse politiewoordvoerder heeft dat donderdag laten weten.

De woordvoerder meldt dat Nederlandse rechercheurs in Panama bij het speurwerk naar de vermiste meisjes materiaal hebben verzameld.

Die sporen hebben ze meegenomen naar Nederland om door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) te laten onderzoeken. Pitty laat zich in Nederland informeren over de resultaten van dat onderzoek.

Vermist

Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) waren sinds 1 april vermist. Ze verdwenen in de buurt van Boquete op een wandelroute in een onherbergzaam gebied. Dat is ruim driehonderd kilometer ten westen van Panama-Stad.

Half juni vond een indianenechtpaar op zo'n acht uur lopen van Boquete een rugzak met persoonlijke spullen van Kris en Lisanne. Daar zaten onder meer telefoons en een camera in.

Gevonden

Later werden in hetzelfde gebied botten en schoenen van de vermiste vrouwen gevonden. Op 22 juni werd duidelijk dat Lisanne was overleden en drie dagen later bleek dat ook Kris was omgekomen.

Een woordvoerster van de familie van Kris en Lisanne laat weten binnenkort een bijeenkomst te willen houden voor iedereen die bij de zaak zich betrokken voelt. Over een datum, de plaats en de opzet van de bijeenkomst wordt nog overlegd.

Chronologie vermissing Kris en Lisanne