Na een woningoverval in Winterswijk is woensdagavond een man dood aangetroffen. Het gaat volgens de politie om de 51-jarige bewoner van het vrijstaande huis. 

Hij lag buiten de woning en werd door agenten gevonden. Hoe de man om het leven is gekomen, is nog niet bekend. 

Zijn 50-jarige vrouw overleefde de overval wel, zo laat de politie donderdag weten. Meerdere daders gingen de woning binnen en bonden de bewoonster vast. Nadat de overvallers waren vertrokken, wist de vrouw zichzelf los te maken. 

Ze is volgens een woordvoerder van de politie niet gewond geraakt. Die zei ook dat het om ''mensen van middelbare leeftijd'' gaat.

Buit

De overval werd rond 20.15 uur gepleegd door zeker drie blanke twintigers, die buitenlands spraken. Ze droegen tijdens de overval capuchons. Meer informatie heeft de politie vooralsnog niet, aldus de woordvoerder. 

Welke kant ze op zijn gevlucht, is nog onduidelijk. De woning staat aan de rand van Winterswijk, in een bebost gebied.

De overvallers hebben een buit meegenomen, maar er moet nog worden uitgezocht wat precies. Volgens de Gelderse politie richt het onderzoek zich eerst op de dode man.

Sporenonderzoek

De verdachten van de fatale woningoverval in Winterswijk zijn nog spoorloos. De politie zoekt naar aanwijzingen rond het huis waar woensdagavond de 51-jarige bewoner dood in de tuin werd aangetroffen.

Het is niet uitgesloten dat in de omgeving een vluchtauto klaarstond, aldus een woordvoerder van de politie donderdag. 

Het onderzoek richt zich vooralsnog vooral op de directe omgeving van het huis aan de Groenloseweg, aan de rand van de Gelderse plaats. 

Een hockeyclub werd donderdag afgezet en een politiehelikopter maakt foto's van het gebied. De weg tussen Winterswijk en Groenlo was de hele nacht afgesloten voor onderzoek, maar is inmiddels weer vrij.