In het Duitse Stuttgart is dinsdag een 27-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval op juwelier Goldies in Deurne in maart.

Het Openbaar Ministerie heeft dat woensdag bekendgemaakt.

De juwelier in Deurne werd op 28 maart door twee mannen overvallen. Na een worsteling werden de daders doodgeschoten.

De verdachte stond internationaal gesignaleerd en is van Nederlands-Marokkaanse afkomst. Verhalen over de betrokkenheid van een derde of zelfs vierde overvaller gingen al langer. Over de precieze rol van de 27-jarige verdachte doet het OM geen mededelingen.

Uitleveren

De verdachte, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, werd aangehouden in Stuttgart. Aan de Duitse overheid is gevraagd de verdachte uit te leveren. Of dat gebeurt is nog onduidelijk. De verdachte kan zich verzetten tegen de uitlevering, waardoor het weken kan duren voor hij in Nederland is.

De Deurnese juweliersvrouw Marina opende het vuur op de overvallers toen haar man in hun winkel werd aangevallen.

Het echtpaar werd aangehouden maar een dag later vrijgelaten, omdat vermoedelijk uit zelfverdediging werd geschoten. De vrouw wordt officieel nog verdacht van doodslag.

Advocaat Jan-Hein Kuijpers laat weten dat de aanhouding het juweliersechtpaar niet onberoerd heeft gelaten maar dat ze andere dingen aan hun hoofd hebben. ''Ze zijn bezig met de verwerking en willen zo snel mogelijk horen dat Marina niet wordt vervolgd'', reageerde hij. De zaak tegen juwelier Willy werd eerder al geseponeerd.

Tegen Omroep Brabant zegt Kuijpers dat de vrouw pas in september te horen gaat krijgen of ze wel of niet wordt vervolgd voor doodslag.

Overzicht gebeurtenissen van de dodelijke overval in Deurne

Alles over de dodelijke overval in Deurne in ons dossier