De 28-jarige Mouad Ben S. kan zich naar eigen zeggen niets meer herinneren van twee gewelddadige zedenmisdrijven waarvan justitie hem verdenkt.

Op 4 en 6 december zou Ben S. in het Amsterdamse Wallengebied een prostituee en een schoonmaakster hebben aangevallen.

Een van de vrouwen werd verkracht. In het andere geval bleef het bij een poging. Ben S. zou hebben geprobeerd de vrouwen te wurgen.

Ben S. heeft mogelijk een black-out van meerdere dagen gehad, veroorzaakt door een combinatie van fors drank- en drugsgebruik, depressie en slapeloosheid.

Dit bleek woensdag op een tussentijdse zitting in de strafzaak tegen Ben S.

Omdat politie en justitie vreesden dat hij opnieuw zou toeslaan, werden alle registers opengetrokken om Ben S. zo snel mogelijk op te sporen. Hij werd op de Nationale Opsporingslijst gezet en Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak. In januari kon Ben S. in Amsterdam worden opgepakt.

Vrijheidsberoving

Justitie verdenkt Ben S. ook van verkrachting en vrijheidsberoving van een vrouw in februari vorig jaar. Het slachtoffer zou een bekende van hem zijn, met wie hij uit was geweest. Ook daarbij zouden excessief drank- en drugsgebruik een rol hebben gespeeld. In die zaak erkent Ben S. dat hij geweld heeft gebruikt, maar hij ontkent de verkrachting.

Na zijn arrestatie in januari heeft onder meer een psycholoog gesprekken met Ben S. gevoerd. Deze zijn spaak gelopen doordat de verdachte zijn vertrouwen in de deskundige verloor. De psycholoog zou onverwacht tot een tbs-advies zijn gekomen, nadat zij daar eerder geen basis voor zag.

Ben S. en zijn advocate Chrisje Zuur willen een nieuw gedragsdeskundig onderzoek. Ben S. wil daaraan meewerken, mits het ''eerlijk'' verloopt, ''wat de gevolgen ook zullen zijn.'' De rechtbank beslist daar later over, nadat de eerder betrokken psycholoog is gehoord.

Ben S. wil ook de verhoren van de slachtoffers in de zaken van december beluisteren. Mogelijk brengt dat zijn geheugen tot leven. Hij zegt de feiten ''afschuwelijk'' te vinden en is bereid aan te nemen dat hij de dader is.