Pedoseksueel Sytze van der V. is dinsdag vertrokken uit zijn huis in Amersfoort. Hij zegt dat de politie hem tijdelijk op een veilig adres wil onderbrengen en daar heeft hij geen zin in. ''Ik laat me niet opsluiten.''

Van der V. zegt dat hij Amersfoort heeft verlaten en dinsdag niet meer terugkeert. De nacht wil hij ergens anders doorbrengen.

Dinsdag loopt een ultimatum van boze buurtbewoners af die willen dat Sytze van der V. vertrekt. 

Sytze van der V. vond zelf zijn nieuwe huis in Amersfoort. De gemeente onthulde zijn verblijfplaats. Burgemeester Lucas Bolsius vindt de plek niet geschikt omdat er een kinderdagverblijf in de buurt is.

Geen oplossing

Amersfoort heeft nog geen oplossing voor de onrust rond Van der V. Gesprekken om Van de V. te bewegen zich elders te vestigen zijn op niets uitgelopen.

Dat vertelde burgemeester Lucas Bolsius dinsdagmiddag aan direct omwonenden. Van der V. is hulp aangeboden met het vinden van een nieuw onderkomen en met de sanering van zijn schulden.

Volgens Bolsius stelde Sytze van der V. onmogelijke eisen en wilde hij grote sommen geld. ''Bij chantage trek ik een harde grens'', aldus Bolsius.

Gemeente, politie en justitie stellen verder in de verklaring dat voor eigen rechter spelen niet word getolereerd. De gemeente zoekt een oplossing in het beëindigen van de huurovereenkomst. Dinsdagavond praten burgemeester en fractievoorzitters met een delegatie van de bewoners.