De families van de in Panama overleden Kris Kremers en Lisanne Froon bedanken iedereen voor hun steun en denken erover om binnenkort een herdenkingsbijeenkomst te organiseren. Wanneer dat wordt, is nog niet bekend.

''Het is fijn om te zien dat zo veel mensen aan ons denken'', lieten de families dinsdag via hun woordvoerster weten. Ze gaan door met de zoektocht naar meer spullen van de twee vrouwen en naar de doodsoorzaak.

''Wij gaan door met zoeken tot er meer duidelijk is over wat er gebeurd is met Kris en Lisanne. Er is te weinig teruggevonden om nu op te geven en al op dit moment afscheid te kunnen nemen.'' Het officiële onderzoek naar de gegevens op de in de jungle gevonden telefoons en camera loopt nog.

Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) waren sinds 1 april vermist. Ze verdwenen in de buurt van Boquete, ruim driehonderd kilometer ten westen van Panama-Stad, op een wandelroute in een onherbergzaam gebied.

Boquete

Half juni vond een indianenechtpaar op zo'n acht uur lopen van Boquete een rugzak met persoonlijke spullen van Kris en Lisanne, waaronder telefoons en een camera. Later werden in hetzelfde gebied botten en schoenen van de vermiste vrouwen gevonden.

Op 22 juni werd duidelijk dat Lisanne was overleden en drie dagen later bleek dat ook Kris was overleden.

Chronologie vermissing Kris en Lisanne