Tot nu toe hebben 675 donateurs van Greenpeace Nederland opgezegd uit onvrede over de vliegreizen van een van de directeuren. 

Dat heeft de milieuorganisatie donderdag laten weten. Greenpeace heeft na de opzeggingen ruim 454.000 donateurs in Nederland.

Deze week ontstond ophef toen bekend werd dat campagnedirecteur Pascal Husting geregeld met het vliegtuig vanuit Luxemburg naar het kantoor in Amsterdam reisde.

Greenpeace is druk bezig geweest met het beantwoorden van vragen van verontwaardigde aanhangers. Veel mensen vinden het niet juist dat Greenpeace aan de ene kant vecht tegen de CO2-uitstoot, maar die aan de andere kant juist veroorzaakt.

''Er werd erg veel gebeld. Niet iedereen zegde op. Er waren ook veel mensen die alleen hun hart wilden luchten. Ons telefoonteam heeft iedereen aangehoord'', aldus een woordvoerder.

Beterschap

Husting beloofde direct beterschap en gaat voortaan met de trein naar zijn werk. De Luxemburger, die wegens zijn thuissituatie niet naar Amsterdam wil verhuizen, zei er wel bij dat ook een organisatie als Greenpeace niet altijd kan opereren in overeenstemming met de eigen ideeën.

Internationaal overleg doet hij naar eigen zeggen altijd zo vaak mogelijk via Skype en videoconferenties. ''Dit is inderdaad slechte publiciteit voor Greenpeace en ik wil m’n verontschuldigingen aanbieden aan de mensen die ons ondersteunen'', liet hij dinsdag weten.