DEN HAAG - Het PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch wil verhinderen dat het huidige bestuur van de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) in Amsterdam en Omstreken een school mag beginnen. 

Dat verzoek heeft hij bij staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs neergelegd.

De sociaaldemocraat vindt dat kinderen niet kunnen worden toevertrouwd aan het huidige bestuur van SIO. Dat kan niet de gewenste kwaliteit van het onderwijs leveren.

''Het is in het belang van de kinderen dat we de kwaliteit bewaken'', aldus Marcouch dinsdag.

Smaad

Eerder op de dag meldden media dat de SIO aangifte van smaad en laster heeft gedaan tegen Marcouch. De stichting is boos over zijn reactie op uitspraken van SIO-bestuurssecretaris Abdoe Khoulani over de radicaalislamitische beweging Islamitische Staat van Irak en Syrië.

Abdoe Khoulani schreef vorige week onder meer ''leve ISIS en insjallah op naar Bagdad om dat schorem aldaar aan te pakken''.

Geweld

Daarop stelde Marcouch: ''Wij mogen geen kinderen toevertrouwen aan mensen die het wrede ISIS bejubelen en jongeren oproepen naar Bagdad te gaan om geweld te plegen''.

Marchouch weet nog niet of er aangifte tegen hem is gedaan: ''Ze hebben ermee gedreigd als ik mijn woorden niet terugneem."