De brand die maandagochtend uitbrak op een vissersschip in de haven van Scheveningen is onder controle. Het sein brand meester werd rond 21.00 uur gegeven.  

Het blussen was lastig, omdat er meerdere brandhaarden waren en de brandweerlieden maar moeilijk bij het vuur konden komen. Dat laat een woordvoerder van de brandweer maandagavond weten. Bovendien was de temperatuur er zo hoog, dat de brandweerlieden maximaal vijf minuten binnen kunnen zijn. 

De brandweer is nog niet klaar bij het schip. Er kunnen namelijk nog smeulende resten in zitten, waardoor het vuur weer kan oplaaien. 

Het schip lag in de haven voor onderhoud. Rond 09.00 uur brand door nog onbekende oorzaak brand uit. Er zijn meldingen over een explosie, maar de brandweer kan niet bevestigen dat de brand daardoor is veroorzaakt. 

Slachtoffers

Bij de brand raakten twee mensen raakten gewond. Een van hen heeft rook ingeademd en de ander liep brandwonden op. Bij de brand kwam veel rook vrij. 

Het vuur brak uit op de trawler Johanna Maria (SCH-118). Het is nog onduidelijk hoeveel personen er aan boord waren, maar volgens de brandweer zijn er geen vermisten en is iedereen van het schip.

Ramen en deuren

Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Maar vanwege de rook werd omwonenden geadviseerd ramen en deuren dicht te houden. 

Op het moment dat de brand op de trawler uitbrak, werd aan het schip gewerkt. Het is niet bekend of de brand daardoor is veroorzaakt. Het is ook niet duidelijk om wat voor werkzaamheden het precies gaat, en of de gewonden opvarenden of monteurs zijn.

Assistentie

De Haagse brandweer krijgt hulp uit Rotterdam. Een speciaal scheepsbrandbestrijdingsteam uit het havengebied is naar Scheveningen gegaan. 

Ook de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) was ter plaatse om assistentie te verlenen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is in Scheveningen voor een "verkennend onderzoek om informatie te verzamelen".

Bekijk beelden van de brand: