Alleen Nederlandse supporters met een kaartje voor de laatste groepswedstrijd op het WK tegen Chili kunnen maandag het traditionele Oranjeplein bezoeken.

Dat hebben de Supportersclub Oranje en de KNVB vrijdag samen met de lokale autoriteiten afgesproken. Het Oranjeplein wordt vlakbij het stadion ingericht, voor de Itaquera Shopping Mall.

Het terrein waar de Nederlandse voetbalfans voorafgaand aan de wedstrijden verzamelen, is normaal gesproken altijd vrij toegankelijk. Op het Oranjeplein in São Paulo is de capaciteit echter beperkt.

Alleen Oranjefans met een kaartje voor de WK-wedstrijd tegen Chili mogen het terrein op. Er is plek voor maximaal 1.800 mensen.

Vrije toegang

Voorafgaand aan de eerste twee WK-wedstrijden tegen Spanje (5-1) en Australië (3-2) organiseerden de Supportersclub en de KNVB vrij toegankelijke feesten in het centrum van de speelsteden Salvador en Porto Alegre.

In de Braziliaanse metropool São Paulo, waar alleen in het centrum al 11 miljoen mensen wonen, is dat echter niet mogelijk. Daarom hebben de organisatoren gekozen voor een plek dichtbij het stadion, de gloednieuwe Arena Corinthians die vanwege problemen tijdens de bouw nog steeds niet volledig af is.

Duel

Het Oranjeplein in São Paulo gaat open om 08.00 uur Braziliaanse tijd (13.00 uur in Nederland) en het feest duurt zo'n drie uur. Daarna kunnen de supporters het stadion in, waar het Nederlands elftal en Chili om 13.00 uur aan hun duel beginnen.

Fans zonder kaartje kunnen de wedstrijd bekijken op grote schermen bij het officiële fanplein van de FIFA in het centrum van de stad.

De traditionele Oranjeparade begint dit keer op de Oranjecamping, die in het zuiden van São Paulo is gevestigd. De fans lopen in een mars naar een nabijgelegen metrostation, van waar ze per trein en metro naar het stadion reizen.