De Nederlandse antiterreurbaas Dick Schoof heeft het bedrijf dat de website De Ware Religie heeft geregistreerd, erop gewezen dat dit medium haat zaait en jihadistisch gedachtegoed verheerlijkt. 

Ook steunt de site volgens Schoof de soennitische jihadisten van ISIS, die bloedige gevechten in Syrië en Irak uitvoeren.

Een woordvoerder laat weten dat Schoof het registratiebedrijf heeft gevraagd deze uitingen van De Ware Religie "te toetsen" aan de eigen voorwaarden. Wat de site naar buiten brengt, is "onacceptabel", vindt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Eerder stelde Schoof bij hetzelfde bedrijf de islamitische zender Radio Ghurabaa ter discussie. Ook die zond propaganda voor de jihad (heilige oorlog) uit.

Schoof kan strafrechtelijk niets ondernemen. Met het aanspreken hoopt hij dat het registratiebedrijf De Ware Religie niet meer zal toelaten. Als dat niet gebeurt, is het aan het Openbaar Ministerie om eventueel onderzoek te doen en om strafrechtelijk in actie te komen.