In woningen in Heerlen en Geleen zijn deze week drie mannen en twee vrouwen opgepakt op verdenking van hulp bij het prostitueren van minderjarige meisjes. 

Ze zouden onder meer klanten te woord staan en begeleiden en zorgen voor advertenties en werkruimte, laat de politie donderdag weten. De meisjes zijn rond de 15 jaar oud.

De politie had een onderzoek ingesteld vanwege vermoedens dat meisjes in de prostitutie zaten die werden geholpen door volwassenen. Onderzocht wordt in hoeverre ze onder dwang werkten.

Op de Ruys de Beerenbroucklaan, de Kempkensweg en de Schandelerboord in Heerlen en op de Lienaertsstraat in Geleen werden dinsdag vier bewoners aangehouden. Woensdag werd een hoerenloper opgepakt. De vijf verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die bepaalt of ze langer mogen worden vastgehouden.

De politie heeft onder meer laptops en telefoons in beslag genomen en op de Kempkensweg ook twee nepvuurwapens. De meisjes werkten in ieder geval op de Kempkensweg en de Schandelerboord. Of dit ook op andere adressen gebeurde wordt nog onderzocht.