Een projectontwikkelaar heeft plannen om bij Tilburg een wijk te bouwen speciaal voor homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Dat meldt het Brabants Dagblad woensdag.

Projectontwikkelaar Blauwhoed heeft een overeenkomst met de provincie Noord-Brabant om op het MOB-complex aan de noordkant van Tilburg een zogeheten 'Gay Village' te bouwen. Op het volledig omheinde terrein zouden homoseksuelen en transgenders gegarandeerd veilig kunnen wonen.

Woordvoerder van homobelangenorganisatie COC Philip Tijsma stelt in een reactie dat een speciale woonwijk niet de oplossing is voor "het feit dat zeven op de tien LHBT'ers (lesbiënnes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders, red.) te maken krijgt met verbaal of fysiek geweld". 

"De oplossing voor dit probleem is meer prioriteit van de overheid en een duidelijke aanpak door politie en justitie, niet een aparte woonwijk met een hek eromheen", aldus Tijsma tegen NU.nl. 

Het Brabants Dagblad meldt dat de homoseksuele gemeenschap in Nederland verdeeld reageert op het plan.

Het plan is een reactie op toenemend geweld en pesterijen tegen homo's en lesbiennes. Blauwhoed baseert zich onder meer op CBS-onderzoek van vorig jaar, waaruit bleek dat 22 procent van de homoseksuele mannen zich soms onveilig voelt in eigen buurt.