Justitie heeft maandag een gevangenisstraf van zes jaar geëist tegen een 31-jarige militair uit Almere. 

De verdachte, George A. staat terecht voor betrokkenheid bij de dood van zijn zes weken oude zoontje en een poging tot doodslag op zijn vijf weken oude dochtertje.

De 31-jarige onderofficier meldde zich juni 2012 in een ziekenhuis met zijn zes weken oude eerste kindje. Kort daarop overleed het jongetje als gevolg van een hersenbloeding. Sectie op het kindje wees uit dat het slachtoffertje mogelijk heftig door elkaar is geschud.

A. werd aangehouden, maar mocht zijn proces thuis afwachten. Hij werd door zijn werkgever op non-actief gezet.

Half september 2013 meldde de militair zich opnieuw op de eerste hulp, dit keer met zijn tweede kind. Het leven van het vijf weken oude meisje kon ternauwernood worden gered. De marechaussee pakte de Almeerder opnieuw op. A. vertelde de militaire rechtbank in Arnhem zich van de incidenten niets meer te kunnen herinneren.

Als hij er voor verantwoordelijk is, dan wil hij de toedracht grondig onderzocht hebben, vertelde de Almeerder. De advocaat van A. wil dat onderzocht wordt of sprake was van amnesie bij de militair. Dat verzoek werd door de militaire rechtbank afgewezen. Gedragsdeskundigen hebben geen stoornis kunnen ontdekken bij de militair.