Lau G., die wordt verdacht van de moord op twee jonge Marokkanen uit Venray in 2006, zal voor het eerst een uitvoerige verklaring afleggen. 

De advocaat van G. kondigde dat aan op een zitting in de rechtbank in Maastricht.

Het verhoor zal binnenkort plaatsvinden onder leiding van de rechter-commissaris.

De verklaring volgt op een beschuldiging van medeverdachte Geert G. Die heeft gezegd dat Lau G. de slachtoffers, Fouad Bendalla (23) en Karim Fourkour (19), heeft doodgeschoten in een hennepkwekerij. Het tweetal werd betrapt bij het stelen van de oogst.

Op aanwijzing van Geert G. zijn de lichamen na acht jaar gevonden in een bos. De lichamen worden momenteel onderzocht op sporen. Lau G. heeft vrijwel altijd gezwegen over de zaak. Wel zei hij onschuldig te zijn.

Afscheidsbrief

Maandag bleek ook dat Lau G. niet één afscheidsbrief in zijn cel heeft geschreven, zoals eerder uitlekte, maar meerdere. Deze waren gericht aan familieleden en aan zijn advocaat en werden gevonden bij inspectie van zijn cel. G. zou van plan zijn geweest te ontsnappen. Een in scène gezette zelfmoordpoging had hem daarbij moeten helpen.

De politie confronteerde medeverdachte Geert G. met passages uit een van die afscheidsbrieven. Die doorbrak daarop het stilzwijgen en gaf aan waar de lichamen van Bendalla en Fourkour lagen begraven.

Op verzoek van de advocaat van Lau G. worden drie getuigen opnieuw verhoord, die meer zouden weten over de rol van Geert G. in de dubbele moordzaak.

Waardevol

De officier van justitie achtte nieuwe verhoren niet nodig, omdat de politie de drie eerder al gesproken heeft. De rechtbank vindt de aanvullende verhoren wel waardevol.

De rechtbank boog zich maandag over de zaak in een zogenoemde regiezitting. Voor de inhoudelijke behandeling trekt de rechtbank drie dagen uit. De data zijn 3, 4 en 6 november.