De gemeente Echt-Susteren heeft zondag café Number One in kerkdorp Pey voor drie maanden gesloten na een poging tot brandstichting in de nacht van zaterdag op zondag.

Gemeente, politie en justitie nemen de zaak hoog op, omdat er vaak Bandidos over de vloer komen.

De eigenaresse die boven haar kroeg woont moet daar weg omdat haar veiligheid niet kan worden gegarandeerd.

Op de Schoolstraat waar het café ligt komen verkeersremmende maatregelen en er komt cameratoezicht. Bovendien zal de politie extra patrouilleren in de straat, maakte de gemeente bekend.

Het is al de vierde aanslag in Echt-Susteren die in verband wordt gebracht met Bandidos. Eerder was de woning van de president van de Limburgse Bandidos in Nieuwstadt tot tweemaal toe doelwit, later een woning van een lid van de motorclub in Susteren. De politie onderzoekt of er een verband bestaat, maar weet ook niet wie de eerdere aanslagen heeft gepleegd.

Het café wordt gesloten om risico's voor meer geweldplegingen uit te sluiten, zei de woordvoerster van de gemeente zondag. ''Het is ongepast dat zoiets gebeurt in een klein dorpje'', zei ze.

In Limburg proberen de laatste maanden meerdere motorclubs vaste voet aan de grond te krijgen. Naast de Bandidos gaat het daarbij onder meer om Hells Angels, Satudarah en No Surrender.