Verkeer tussen Amsterdam en Utrecht had woensdag in de avondspits last van veel vertraging door een ongeval op de A2 bij Abcoude.

Vanwege het politieonderzoek naar de toedracht van het ongeluk waren tijdelijk meerdere rijstroken dicht. Inmiddels zijn alle stroken weer vrijgegeven en is het verkeer weer op gang gekomen, meldt de ANWB.

Rond 16.15 uur reed een personenauto tegen de vangrail. De politie sloot vier van de vijf rijstroken, waardoor het verkeer vastliep. Op de A2, A9 en A10 stond ruim tien kilometer file. Verkeer moest omrijden via Hilversum (A1/A27).

Rond 19.00 uur werden de rijstroken vrijgegeven. Ook op de A4 vanaf Schiphol naar Amsterdam stond het verkeer vast door de problemen op de A2.

Op de A4 bij Hoogmade sloeg rond 19.00 uur bovendien een auto over de kop. In de richting van Amsterdam stond daar zo'n 4 kilometer file. De file was daar rond 19.45 uur opgelost.

Behalve op de A2 en A4 gebeurde ook op de A58 bij Goirle een opvallend ongeluk. Daar sloeg een auto over de kop die vervolgens op de vangrail terechtkwam. Dat zorgde voor oponthoud tussen Tilburg en Breda.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto

Bekijk de actuele verkeersinformatie