MeteoGroup wilde geen kritiek op Pinkpop uiten

MeteoGroup, die weersverwachtingen geeft, heeft maandag geen kritiek willen uiten op de organisatie van Pinkpop en de burgemeester van Landgraaf, die het festival tijdens het noodweer van maandag lieten doorgaan. 

Dat liet MeteoGroup dinsdag weten.

In het televisieprogramma Knevel en Van der Brink zei meteoroloog Margot Ribberink, werkzaam voor MeteoGroup, maandag dat de organisatie van het festival een groot risico had genomen door de menigte niet te evacueren.

Volgens een woordvoerder van Meteogroup was deze uitspraak op persoonlijke titel. ''We betreuren het dat een onjuist beeld is ontstaan dat Meteogroup het optreden van de organisatie en burgemeester van Langraaf bekritiseert. Er is voor ons als MeteoGroup geen aanleiding om de afwegingen en het optreden van de festivalorganisatie en de burgemeester van Landgraaf in twijfel te trekken."

Het muziekevenement werd maandagavond tijdelijk stopgezet vanwege de zware onweersbuien boven het festivalterrein. Burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf besloot na crisisoverleg met hulpinstanties en de organisatie dat het festival gewoon kon doorgaan en dat de bezoekers niet geëvacueerd hoefden te worden.

NUweekend: Pinkpop is je ouderwetse lievelingsoom

Dossier Pinkpop 2014

Lees meer over:
Tip de redactie