In het Gelderse Waardenburg is zaterdagavond een ongeluk gebeurd met een platte kar met twintig à dertig feestvierders. Twintig mensen zijn gewond geraakt toen de wagen kantelde.

Dat meldt de politie zondagochtend.

Het incident vond plaats in het Gelderse Waardenburg.

De slachtoffers hebben volgens een woordvoerder voornamelijk snij- en schaafwonden opgelopen. "Ook is er iemand met diverse botbreuken. Er is geen sprake van zwaargewonden of levensgevaar."

De slachtoffers zijn mensen van de plaatselijke voetbalclub, die eerder op de dag kampioen waren geworden. Het ongeluk gebeurde even na 20.30 uur op de Industrieweg. Twee traumahelikopters en diverse ambulances rukten uit om hulp te verlenen.

De politie doet onderzoek naar het incident. Zo wordt onder meer bekeken of de voetbalclub een vergunning had voor de rondrit op de platte kar.

Bekijk de beelden:

Spakenburg

Ook in Bunschoten is zaterdag een ongeluk gebeurd bij een huldiging van een voetbalclub. Een supporter van voetbalvereniging Spakenburg, dat zaterdag landskampioen in het amateurvoetbal is geworden, kwam onder de spelersbus terecht en raakte bekneld met zijn been.

Hoe dat kon gebeuren, kon de politie nog niet zeggen. Nadat hij was bevrijd, is de man zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens de voetbalvereniging verkeert hij buiten levensgevaar.

Via Twitter liet de voetbalvereniging weten dat een deel van de huldiging is afgelast. De spelers van 'De Blauwen' zouden meevaren in een botterparade en dan in de haven de beker overhandigd krijgen door de burgemeester. Dat gaat vooralsnog niet door, de spelers blijven op het terrein van de club op de Westdijk, waar het ongeluk gebeurde.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto