Het verkeer richt zich zaterdag vooral op de Zeeuwse stranden. Richting Zeeland stonden een groot deel van de dag diverse files.

De drukte in Noord-Holland en Zuid-Holland viel erg mee, zegt een woordvoerder van de ANWB 

Op de A58 van Bergen op Zoom naar Zeeland stond even na het middaguur zo'n negen kilometer file. "Verkeer dat vanuit België komt heeft dan al 6 kilometer gehad", zegt de woordvoerder. Op de N57 vanuit Rotterdam naar Zeeland stond ook file. Op de N59 heeft het de hele ochtend over zo'n 6 kilometer vastgestaan tussen het Hellegatsplein en Den Bommel. 

In andere provincies staan weinig of zeer korte files richting de stranden. "Het is verder eigenlijk alleen druk op de A2 van Eindhoven naar Maastricht. Ik denk dat dat Nederlanders zijn die vandaag op vakantie gaan", zegt de woordvoerder. 

Rond 14.00 uur waren alle files naar de kust opgelost. Volgens de ANWB is het nu wachten op de uittocht. Afhankelijk van het weer zou dat opnieuw drukte kunnen veroorzaken. 

Onweersbuien

Mogelijk trekken vanaf 17.00 uur vanuit het zuiden onweersbuien het land binnen, al is dat nog moeilijk met zekerheid te zeggen. Als het gebeurt, kan dat voor een snelle leegloop van de stranden zorgen.

De woordvoerder van de ANWB verwacht in de loop van de middag sowieso files van de stranden af. "Dat kan wel tot 19.00 uur aanhouden."

Actueel en uitgebreid weerbericht

Lezersfoto's van het mooie weerZelf beelden insturen? Dat kan via NUfoto