Het kan nog maanden duren voor de vermeende moordenaar van een Maastrichtse studente wordt uitgeleverd aan Nederland. Hij zit vast in België en werkt niet mee aan versnelde uitlevering.

Dat heeft het Openbaar Ministerie in Limburg vrijdag laten weten.

Een rechter moet zich nu over het uitleveringsverzoek gaan buigen. Dat duurt gemiddeld drie maanden.

De 28-jarige verdachte werd vrijdag voorgeleid bij de Procureur des Konings in Luik. Het is niet bekend waarom de man niet meewerkt aan uitlevering. Als hij wel had ingestemd, zou hij binnen enkele dagen naar Nederland kunnen worden gebracht.

Spoorloos

Het slachtoffer (27) werd vrijdagmiddag aangevallen in haar nieuwe woning op de derde verdieping van een appartementencomplex aan het Oranjeplein in Maastricht. Ze was net aan het verhuizen vanuit Nieuwegein.

De vrouw werd na de aanval zwaargewond aangetroffen door haar vader. Hij alarmeerde de hulpdiensten, maar toen die arriveerden was het slachtoffer al bezweken aan haar verwondingen.

De moordenaar was spoorloos. Twee dagen later werd de verdachte opgepakt. Dat gebeurde in de buurt van zijn ouderlijk huis in het Belgische Borgworm, ongeveer 40 kilometer ten zuidwesten van Maastricht.

Zelfmoord

De advocaat van de verdachte zei donderdag op de regionale zender L1 dat de man in zijn cel heeft geprobeerd zelfmoord te plegen. Hij zou zich schuldig voelen over de moord.