Op de luchthaven Schiphol is donderdagochtend in de ruimte van het landingsgestel van een KLM-toestel een lichaam aangetroffen.

Dat bevestigt de Marechaussee op de luchthaven.

Het lichaam is ontdekt in een Cityhopper van KLM, die donderdag is geland op Schiphol. Het toestel kwam vermoedelijk vanuit Noorwegen. De woordvoerder van het bedrijf wilde dat echter niet bevestigen. Ook verder commentaar wilde hij niet geven.

De Marechaussee onderzoekt de vondst. Over de identiteit en het geslacht van het slachtoffer is nog niets bekendgemaakt. De marechaussee wil niet zeggen of het stoffelijk overschot van een man of van een vrouw is.

Verstekeling

Het is niet duidelijk hoe het lichaam in het landingsgestel is terechtgekomen. Het gaat waarschijnlijk om een verstekeling. Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen die wijzen op een misdrijf.

Meereizen in de opbergruimte van het landingsgestel is levensgevaarlijk, omdat dit gedeelte geen onderdeel is van de drukcabine van het vliegtuig. Hierdoor is er sprake van zeer weinig zuurstof en daalt de temperatuur drastisch als het toestel in de lucht is.