Een lid van een arrestatieteam van de politie moet worden vervolgd voor een aanrijding in Eindhoven die vorig jaar een 18-jarige vrouw het leven kostte. 

Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat bepaald naar aanleiding van een klacht van de nabestaanden.

De 18-jarige werd op haar scooter op een kruispunt doodgereden door een auto van het arrestatieteam. Dat reed met in totaal vijf auto's met zwaailichten op hoge snelheid naar een melding voorbij een rood verkeerslicht.

De officier van justitie oordeelde eerder dat de agent niet vervolgd hoefde te worden omdat hij niet of nauwelijks verwijtbaar handelde. De ouders van het slachtoffers stapten naar de rechter.

Volgens hun advocaat Marijn Zuketto was er geen toestemming voor de inzet van arrestatieteam en heeft de agent roekeloos en gevaarlijk gereden. De kruising werd slecht geblokkeerd door de rest van het arrestatieteam, oordeelde hij.

In opdracht

De agent zegt dat hij gas gaf toen hij zag dat het verkeer op de kruising stilstond. Volgens onderzoek reed hij ruim 90 kilometer per uur waar 50 kilometer was toegestaan. De aanrijding was niet meer te voorkomen toen de vrouw de weg opreed. De politieman zegt dat hij geen verkeerslichten heeft gezien. De agent benadrukt dat hij in opdracht handelde en volgens de procedure heeft gereden.

De commandant van het arrestatieteam heeft erkend dat hij in strijd met de afspraken niet zelf om toestemming heeft gevraagd voor hun inzet.

De nabestaanden zijn opgelucht door de beslissing van het gerechtshof, zei Zuketto donderdag.