De identiteit van de twee neergestoken personen die dinsdagavond in een woning in Middenbeemster (Noord-Holland) werden aangetroffen, is bekend. Het gaat om een man van 75 en zijn vrouw van 68.

Dat bevestigt de politie tegenover NU.nl.

Agenten kregen rond 22.45 uur een melding over doden in een woning aan de Leeghwaterstraat. Ze waren de bewoners van het huis. Hun lichamen werden gevonden door een kleinzoon.

Wat er precies is gebeurd, is vooralsnog onduidelijk. "Vandaag zal nog de hele dag onderzoek worden gedaan in het huis." Zo wil de politiewoordvoerder niet zeggen of er gezocht wordt naar een dader. Ook kan hij niet zeggen of er sprake was van inbraak.

De man, Jan Winkelhuijzen, was een prominente inwoner van de gemeente. Zo was hij medeoprichter van de lokale afdeling van D66 en tot eind 2013 voorzitter van de plaatselijke ondernemersvereniging.

De inwoners van Middenbeemster zijn heel erg geschrokken door de gewelddadige dood van het echtpaar. Dat zegt burgemeester Harry Brinkman van de gemeente Beemster.

Of er iets ter herdenking van het paar wordt georganiseerd, kon de burgemeester nog niet zeggen. ''Het hangt af van wat het politieonderzoek naar de toedracht oplevert. Ook hangt het af van wat de familie wil."