Bij een overval van winkelketen Action in Roosendaal hebben maandagmorgen zeven personeelsleden opgesloten gezeten in de kluis van de winkel. 

Dat meldt de politie.

De twee overvallers dachten hierna hun gang te kunnen gaan, maar getipte agenten wisten de daders op heterdaad te betrappen.

Het incident vond maandag rond 8.00 uur plaats bij het winkelcomplex De Meeten. Op dat moment waren er geen klanten in de winkel. De politie besloot de winkel binnen te gaan, nadat een melding binnenkwam over geschreeuw in het pand.

De agenten troffen een onbeheerde vrachtwagen aan en de roldeur van het magazijn stond open. Verder was er niemand te zien. Voorin de winkel troffen ze de daders aan, die bewapend waren met een handvuurwapen, een slagersmes en een stanleymes.

Na de arrestatie kon het opgesloten winkelpersoneel uit de kluis worden bevrijd. De vrachtwagenchauffeur klaagde over pijn in zijn nek. Hij had klappen gekregen toen hij bezig was met het laden en lossen van goederen. Hij werd ter plaatse door het ambulancepersoneel verzorgd. De rest kwam met de schrik vrij.

De identiteit van de twee arrestanten is nog onbekend. Zij worden in het politiebureau vastgehouden.