Het versturen van het testbericht van NL-Alert is ''over het algemeen goed verlopen'', zo is de indruk op het ministerie van Veiligheid en Justitie. 

Het is niet zeker dat alles vlekkeloos is verlopen, maar over de hele linie kan het ministerie tevreden zijn.

Het alarmsysteem voor grote noodtoestanden werd maandag voor de derde keer getest. Alle telefoons die daarvoor geschikt zijn en goed zijn ingesteld, zouden het landelijke controlebericht moeten hebben ontvangen. Hoe succesvol de test was, moet over enkele weken blijken. Dan is een onderzoek daarnaar afgerond.

Na afloop bleek dat telefoons die aangesloten zijn op het 4G-netwerk geen melding hebben gehad. Op hun eigen site meldt NL-Alert dat de providers alleen het bericht hebben gestuurd naar mensen die op het 2G- of 3G-netwerk zitten.

Toch klaagden mensen op sociale media klaagden dat zij geen bericht hadden ontvangen, of juist meerdere keren het testbericht binnen hadden gekregen. Dat kan volgens de woordvoerder meerdere oorzaken hebben. Hoe succesvol de test was en of er inderdaad plaatselijke problemen waren, moet over enkele weken blijken. Dan is een onderzoek daarnaar afgerond en is ook precies duidelijk hoeveel mensen het bericht hebben ontvangen.

Waarschuwingen van NL-Alert worden verstuurd aan alle geschikte gsm's rond een noodsituatie. In de berichten kunnen mensen lezen wat er in hun omgeving aan de hand is en wat ze moeten doen. Sinds de introductie eind 2012 is NL-Alert dertig keer ingezet, bijvoorbeeld bij grote branden, noodweer en het onschadelijk maken van een opgegraven bom.