Een deel van een industrieterrein in het Gelderse Zutphen is maandagochtend afgezet vanwege een vrijgekomen vloeistof uit een geparkeerde vrachtwagen.

Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland aan NU.nl.

Volgens de woordvoerder is er sprake van een ongevaarlijke vloeistof, maar zijn er wel heftige reukirritaties merkbaar in de omgeving. De stof wordt gebruikt in shampoo- en zeepproducten.

De vloeistof kwam via een lek in één van de vaten van duizend liter naar buiten. De lading is inmiddels door de brandweer gestabiliseerd. Het spoor van ongeveer 250 meter is bedekt met een soort cement om de geurverspreiding tegen te gaan. De politie heeft de omgeving ruim afgezet. 

Desondanks hebben mensen in de omgeving nog steeds last van de vrijgekomen penetrante lucht. Een aantal mensen wordt uit voorzorg behandeld door ambulancepersoneel. Om hoeveel mensen dit gaat, kan de woordvoerder niet zeggen. De chauffeur is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht.

De vrachtwagen staat geparkeerd in de omgeving van de Pollaan, ter hoogte van een bouwmarkt. De bedrijven op het industrieterrein zijn, ondanks het incident, de rest van de dag geopend.