De zeer grote brand die zondagochtend woedde In een fabriek van levensmiddelenbedrijf Cargill in Sas van Gent is onder controle.

De brandweer gaf even 08.00 uur het sein brand meester. Het nablussen duurt nog wel "geruime tijd", aldus de Veiligheidsregio Zeeland.

Het ging niet om een chemische brand in het pand aan de Nijverheidsstraat, maar het uitslaande vuur veroorzaakte wel veel rook. Daarom moesten omwonenden ramen en deuren gesloten houden.

Er lagen geen gevaarlijke stoffen op de plek van de brand. Niemand raakte gewond.

In het bedrijf brak rond 04.30 uur brand uit. Het vuur ontstond in het magazijn waar verpakkingsmateriaal lag opgeslagen, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Personeel dat aan het werk was, kon de vlammenzee op tijd ontvluchten.

De brandweer rukte groots uit om de brand te bestrijden. Een aantal toegangswegen, waaronder de N252, werd afgesloten om ruimte te maken voor watertransport en vanwege de vele rook.

Op sociale media zijn foto's geplaatst waarop een grote zwarte rookpluim te zien is. Om mensen te waarschuwen is een NL-Alert verzonden in Sas van Gent.