De politie heeft vrijdagavond voorzorgsmaatregelen genomen uit angst voor overlast van een Project X-feest in het Brabantse Wijbosch.

Dat meldt de NOS vrijdag.

Politie-eenheden controleerden elke ingang van het dorp en hielden iedereen tegen die niet kon uitleggen wat hij of zij in Wijbosch wil doen.

Omroep Brabant meldt dat het rustig is gebleven in Wijbosch. Rond 22.30 uur is de politiebewaking opgeheven. Dat zou voor sommigen het startsein zijn geweest om alsnog Wijbosch in te gaan. Gedurende de nacht was er echter genoeg politie en ME om onrust te voorkomen.

Twee weken geleden werd een uitnodiging voor het feest via WhatsApp gestuurd. Meer dan duizend jongeren hadden gezegd aanwezig te zijn. 

In Haren werd in september 2012 een Facebook-uitnodiging voor een feest van een meisje dat haar zestiende verjaardag wilde vieren per ongeluk publiekelijk verstuurd. Tienduizenden mensen meldden zich aan. Het feest werd uiteindelijk vernoemd naar de film Project X, waarin een verjaardagsfeestje finaal uit de hand loopt en een hele woonwijk schade oploopt.